AFC Champions League Battle: Al Ain FC 1-0 Al-Nassr FC, Ronaldo förlorar i sin debut

UAE-jättarna Al Ain FC gästade Saudiarabiens rivaler Al-Nassr FC i den första matchen i 2024 AFC Champions League-kvartsfinalen, där Cristiano Ronaldos Al-Nassr FC skapade ett antal chanser i första halvlek men i slutändan föll mot en 0-1-förlust.

Matchen började med en smäll när båda lagen bytte anfall och försvar. I den 22:a minuten inledde Al Ain FC en snabb kontring och Rahimis kraftfulla skott parerades bort av motståndarnas målvakt Ona. I den 27:e minuten sparkade Al Ain FC:s målvakt ut bollen och Romero nickade, men han var offside och målet dömdes bort.

I den 43:e minuten utnyttjade Al Ain FC Al-Nassr FC:s misstag bakåt. I den 44:e minuten skickade Romero, i Al Ain FC:s billiga fotbollströjor, en precis direktboll mot mitten av planen, Rahimi klev in från vänsterkanten av straffområdet och dribblade sedan enkelt förbi den anfallande Ospina och tryckte in sitt högerskott i det tomma målet, vilket gav Al Ain FC ledningen med 1-0. Den första halvleken slutade med att Al Ain FC tog ledningen tack vare Rahimis mål.

I andra halvlek intensifierade Al-Nassr FC sitt anfall och Cristiano Ronaldo, som bar Al-Nassr FC tröja nr 7, hade flera målchanser men lyckades inte utnyttja dem. I den 45:e minuten parerades Crowes nick från snäv vinkel, och i den 80:e minuten fick Crowe ett skottläge framför straffområdet, men hans skott styrdes bort av målvakten.

När matchen började närma sig sitt slut kunde inget av lagen ändra på resultatet. I den 94:e minuten ingrep VAR och Al-Nassr FC:s försvarare Laporte fick rött kort för att ha bråkat med en motståndare, vilket gjorde att Al-Nassr FC fick spela med 10 man, och bristen på manskap gjorde att Al-Nassr FC inte kunde ta sig tillbaka in i matchen. I slutändan vann Al Ain FC det första mötet med 1-0 mot Al-Nassr FC tack vare Rahimis mål i den andra halvleken.

Matchen var full av kontroverser och domarens beslut var tveksamma; VAR användes för att förhindra felaktiga beslut, men matchens intensitet och friktionen mellan spelarna gjorde matchen mindre trevlig att titta på.

Al-Nassr FC, som har många stjärnor som Cristiano Ronaldo, lyckades inte prestera bra på bortaplan, och Cristiano Ronaldo lyckades inte leva upp till fansens förväntningar, eftersom han missade ett antal målchanser.